tiistai 6. syyskuuta 2016

Sitruuna-basilika-manteli pasta




Pientä taustatietoa minusta; rakastan kokkaamista vaikkakin turhan usein laiskuuteni vie voiton ja päädyn korvaamaan lounaan nuudeleilla.
Päätin kuitenkin aloittaa blogini mukavasti jakamalla teille mun uusimman löytöni. Kyseessä on superhelppo ja älyttömän hyvä pastaresepti, jota kokeilin viime viikolla ensimmäistä kertaa ja tänään teitä varten uudestaan. Ehdottomasti yksi tämän hetken suosikeistani, jota tulen varmasti valmistamaan useasti jatkossakin.

Kyseisen ruoan valmistamiseen menee vain noin 30min ja se on todella helppo sekä täynnä mahdollisuuksia. Manteleiden ansiosta annoksessa on runsaasti lisäproteiinia.




Mitä siis tarvitaan? 

- noin 1 kuppi kokonaisia luomu-manteleita vapaasti paloiteltuna
- spagettia (tai mitä tahansa pastaa)
- 3 teelusikallista oliiviöljyä tai voita (itse käytin oliiviöljyä)
- 6 valkosipulinkynttä kuorittuna ja paloiteltuna (okei itse oikaisin tässä kohtaa ja ostin valmista valkosipulijauhetta, toimi hyvin.)
2 ruokalusikallista tuorepuristettua sitruunaa
- 1 kuppi paloiteltua tuoretta basilikaa

Suosittelen: parmesaanilastuja ja sitruunaa annoksen päälle

Vinkki: ruokajuomaksi itse valitsin uuden NovellePlus uutuusmaun kromi+sinkki kurkku-minttu. Ylivoimaisesti syksyn uusi suosikkijuoma.



Mitä tehdä?

1. Lämmitä uuni noin 150c. Levitä paloitellut mantelit tasaisesti pellille ja paista noin 6-9 minuuttia, tai kunnes mantelit ovat kevyesti paahdettuja. Poista uunista ja siirrä odottamaan.

 

2. Seuraavaksi keitä spagetti normaalisti. Itse lisäsin veteen suolaa ja chili-oliiviöljyä.
3. Pastan keittyessä kuumenna oliiviöljy (tai voi) paistinpannulla matalalla lämmöllä. Lisää sipuli ja paista 2-4 minuuttia kunnes pehmeän kultainen. (Itse skippasin tämän vaiheen käyttämällä valmista sipulijauhetta). Tämän jälkeen käännä lämpö pois ja lisää sitruunamehu sekä mantelit.



4. Kunnes pasta on keitetty, kaada vesi pois ja lisää pastan joukkoon valkosipulisekoitus ja basilika. Sekoita.
5. Lisää haluamasi lisukkeet annoksen päälle tai nauti sellaisenaan. Itse lisäsin suola-pippuri sekoitteen, juustolastut ja hieman sitruunamehua.





For the english recipe click here.

Toivottavasti piditte yhtä paljon kuin itse pidin. Nyt siirryn ruokani kanssa sohvalle, sillä Ensitreffit Alttarilla aloittaa uuten kautensa tänään 21.00.



Janica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Feel free to comment